Så här väljer du rätt hundbur för din bil

Att välja rätt hundbur för din bils bagageutrymme innebär att du tar hänsyn till en mängd olika faktorer. Det handlar inte bara om storlek och material, du måste dessutom tänka på din hunds komfort, hur du installerar buren och de specifika egenskaperna som gör resan smidigare både för dig och ditt husdjur. I den här artikeln gör vi det enkelt för dig i vår steg för steg guide.

1. Mät din bil

Det första steget är att mäta din bils bagagerum. Det kan låta självklart men många höftar bara och gör inte en ordentlig mätning. För att en bra hundbur bil ska vara bekväm utan att hindra stängningen av bagageluckan måste den vara exakt. Det bör också finnas tillräckligt med utrymme för andra föremål du kan behöva placera i bagaget.

2. Mät din hund

Buren ska vara tillräckligt stor för att din hund ska kunna stå, sitta, vända sig om och ligga bekvämt. Men den ska inte vara så stor att din hund glider runt under resan. Mät din hunds höjd och längd för att säkerställa att du väljer en bur med lämpliga dimensioner. Tänk även på att du kanske vill ha en dricksskål med dig.

3. Välj rätt material

Materialet i din hundburen ska vara robust och hållbar. Metallburar är stabila och erbjuder bra ventilation, men de kan vara tunga. Aluminiumburar är lättare och fortfarande hållbara, medan plastburar är oerhört lätta och enkla att rengöra. Mjuka tygburar kan vara ett bra val för små, väluppfostrade hundar.

4. Tänk på burens dörr och låsmekanism

Leta efter en bur med en säker låsmekanism för att säkerställa att din hund inte kan ta sig ut enkelt. Vissa burar har flera dörrar som kan vara till hjälp för enkel åtkomst.

5. Kontrollera om det är lätt att flytta

Om du planerar att ta bort buren från bilen ofta, leta efter en design som är lätt att montera och demontera.