Guide över hur ett bemanningsföretag fungerar

Idag finns det flera olika bemanningsföretag som du kan välja mellan. Det är ett bra sätt att få tag på ett jobb. Bemanningsföretag hjälper även andra företag med att hitta personal, antingen via bemanning eller via rekrytering. Ett bra bemanningsbolag i Stockholm hittar du på https://temp-team.se/kontakt/stockholm/. De flesta bemanningsföretag fungerar på liknande sätt. Du blir anställd av bemanningsföretaget som sedan hyr ut dig till en eller flera arbetsgivare. Det för kortare eller längre uppdrag. När du är anställd hos ett bemanningsföretag så kallas du oftast för konsult.

Hur fungerar bemanning för dig som anställd?

Att bli anställd genom ett bemanningsföretag följer i stora drag samma process som andra anställningsförfaranden. Du börjar med att söka en tjänst och genomgår en rekryteringsprocess där du förhoppningsvis blir vald för att få jobbet.

Som en anställd via ett bemanningsföretag, även kallad konsult, är du officiellt anställd av bemanningsföretaget och sedan uthyrd till deras kunder. När du utför arbete gör du det enligt kundens arbetstider och behov. Arbetsscheman varierar från företag till företag, och det är inte ovanligt att de kan ändras över tid.

Många av de företag som använder bemanningsföretag har verksamheter som kräver arbete i skift, vilket innebär att det ofta finns möjlighet att arbeta under obekväma tider, vilket kan leda till extra inkomster för dig som anställd. Ibland kan det även hända att företaget som hyr in dig väljer att rekrytera och anställa dig till en fast tjänst hos dem.

Jobba som konsult

Om du väljer att gå via ett bemanningsbolag i Stockholm som Temp-Team så kan du hitta ett jobb som passar dig. Det kan även vara en bra språngbräda in i en viss bransch, eller öppna dörren till ett visst företag du gärna jobbar hos. Att jobba som konsult gör även att du kan förbättra ditt CV samt att du även får nya kunskaper, erfarenheter och färdigheter.