Bra spel för hjärnan

Många använder sig av spel för att fördriva tiden. Det har vi gjort mer eller mindre sedan vi uppfann spelen. Nuförtiden har spelen vuxit ännu mer i popularitet, i takt med att vår teknik utvecklas. Du kan titulera dig som spelproffs inom vissa spel eftersom de numera klassas som sport. Tack vare mångsidigheten i olika typer av spel, finns det även spel med specifika syften. Hjärngympa, till exempel.

Träna upp dina kognitiva förmågor med spel

Att träna din hjärna är viktigare än vi tror och nu är det enklare än någonsin. Där finns många olika typer av spel. Vi vet att korsord och liknande hjälper dig att hålla hjärnan i trim. Du kan spela spel som Wordfeud där du även kan spela tillsammans med vänner. Spelet påminner om Alfapet och du samlar poäng i orden du skapar. Har du bokstaven C antingen på din hand eller på brädet, behöver du skapa ord med c. Ju bättre kombination av bokstäver och ord, desto högre poäng får du.

Det finns viss forskning som pekar på att spel med högt tempo ökar din koncentrationsförmåga och förbättrar ditt arbetsminne. Dessutom kan du få snabbare reaktionsförmåga vilket kan vara en fördel i många andra delar av vardagen. Exempelvis när du kör bil eller liknande situationer där det är bra med snabba reaktioner.

Para ihop och pussla

En annan typ av spel som är bra för hjärnan är de som går ut på att se samband. Det i form av att sätta ihop ord av ett bräde slumpmässiga bokstäver. Alternativt där du sätter ihop fler än tre av samma färg och form. Det övar din hjärna att se samband och gör dig mer uppmärksam på synkroniciteter överlag.

Det finns även andra olika typer av pusselspel som hjälper dig träna upp din hjärnas olika förmågor. Givetvis finns det olika digitala versioner av de klassiska pusslen, men det finns även spel som låter dig vara detektiv och hitta gömda föremål är spel som uppmuntrar fokus, koncentration och uppmärksamhet.

Spela spel och träna hjärnan i farten

Vår vardag är många gånger stressig och många av oss anser att vi inte har tid för att sitta med ett korsord eller pussel i fysisk form. Eftersom våra telefoner är smarta kan vi istället ha spelen med oss hela tiden. Tack vare det kan bussresan eller väntetiden hos en läkare bli en perfekt stund för dig att träna hjärnan.