Po tidholm svt

Resten av Sverige – SVT Play

Resten av Sverige | SVT Play

Journalisten och författaren Po Tidholm berättar om en landsbygd i förändring och träffar människorna som envisas med att bo där. På gott och på ont.

Po Tidholm: ”Dellenbygden gynnas av sin identitet som en …

Po Tidholm: ”Dellenbygden gynnas av sin identitet som en plats för alternativa livsföring” | SVT Nyheter

15 feb. 2022 — Po Tidholm: ”Dellenbygden gynnas av sin identitet som en plats för alternativa livsföring” … Delsbo med omnejd har efter arvet från förra gröna …

Delsbo med omnejd har efter arvet från förra gröna vågen blivit ett greppbart koncept som en plats för antroposofi, ekologisk odling och kollektiva livsföreningar. Det här gynnar Dellenbygden när det nu uppstått en ny grön våg. Det menar författaren och journalisten Po Tidholm.

Po Tidholm: ”Gruvorna kommer inte leda till ekonomisk boom …

Po Tidholm: ”Gruvorna kommer inte leda till ekonomisk boom för vårt land” | SVT Nyheter

13 nov. 2019 — Po Tidholm ser flera för- och nackdelar med så väl inhemsk som utländsk gruvverksamhet i Sverige. Foto: Peter Hoelstad & SVT …

Gruvverksamheten är ett nödvändigt ont, men som kan bedrivas på flera olika sätt. Det menar journalisten, författaren och samhällsdebattören Po Tidholm. Han målar med breda penseldrag upp två vitt skilda bilder av hur verksamheten kan se ut.

Professor Norrland – Po Tidholm får gästprofessur i Karlstad

Professor Norrland – Po Tidholm får gästprofessur i Karlstad | SVT Nyheter

6 okt. 2019 — Författaren, journalisten och Hälsingeprofilen Po Tidholm blir gästprofessor vid Karlstads Universitet. Han har med säte i Trönö länge …

Författaren, journalisten och Hälsingeprofilen Po Tidholm blir gästprofessor vid Karlstads Universitet. Han har med säte i Trönö länge skrivt om landsbygd, lokalsamhällen och klyftorna mellan stad och land.

Po Tidholm: Avtalet kan försvaga lokaljournalistiken

Po Tidholm: Avtalet kan försvaga lokaljournalistiken | SVT Nyheter

27 feb. 2019 — SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att …

Bonnier News, som i dag äger fem av landets större tidningar, vill återpublicera frilansmaterial fritt inom koncernen. Samtidigt har Bonnier News köpt Mittmedias 28 lokaltidningar. Samma artiklar kan alltså publiceras runt om i landet, vilket riskerar att ge mer likriktad lokaljournalistik – särskilt på kulturområdet. Det menar författaren och journalisten Po Tidholm.

Storstadsdominans bland prisnominerade debutanter

Storstadsdominans bland prisnominerade debutanter | SVT Nyheter

20 juni 2022 — Lena Kvist, journalist och tidigare ordförande för Borås tidnings debutantprisjury och författaren och journalisten Po Tidholm. Foto: SVT …

Två tredjedelar av författare som nomineras till priser för sin skönlitterära debut är kvinnor, och så många som 86 procent av dem bor i en storstad. Det framkommer i en magisteruppsats från Göteborgs universitet.

Tidholm skildrar landsbygdens förfall – SVT Nyheter

Tidholm skildrar landsbygdens förfall | SVT Nyheter

27 sep. 2016 — Po Tidholm från Arbrå har rest i Sverige, men också gjort avstickare utomlands, för att skildra en landsbygd som håller på att förändras.

– Hur kan det vara så tyst när ett land faller i sär? undrar PO Tidholm efter att under 20 år ha skrivit om landsbygd och avfolkning. Han skildrar ämnet i dokumentärserien ”Resten av Sverige”.

Maud Olofssons attack mot SVT:s “Resten av Sverige”

Maud Olofssons attack mot SVT:s “Resten av Sverige”: ”Socialism”

30 sep. 2016 — Centerpartiets förra partiledare Maud Olofsson blev arg när hon såg första avsnittet av Po Tidholms tv-serie om den sven.

Centerpartiets förra partiledare Maud Olofsson blev arg när hon såg första avsnittet av Po Tidholms tv-serie om den sven

Po Tidholm

Po Tidholm är född och uppvuxen på ett småjordbruk utanför Arbrå i Hälsingland. Han har i sitt arbete ofta återkommit till Norrland.

Po Tidholm är född och uppvuxen på ett småjordbruk utanför Arbrå i Hälsingland. Han har i sitt arbete ofta återkommit till Norrland. 2012 kom boken ”Norrland” där han samlade ett urval av sina essäer och reportage. Boken blev mycket uppmärksammad och fick övervägande god kritik.

Utställning om brandhärjade Hälsingland – Facebook

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/gavleborg/utstallning-om-brandharjade- … Fotografen Peter Hoelstad och journalisten Po Tidholm har både varit i …

Keywords: po tidholm svt